POREČ

Na atraktivnoj lokaciji uz more na Picalu sredinom svibnja otvara se Fogo by Bekal, novi restoran u suradnji Valamara i dvojice renomiranih hrvatskih chefova – Tvrtka Šakote i Marka Turkovića. Riječ je o suvremenom i ambicioznom konceptu koji donosi jedinstveni doživljaj istarske kuhinje s naglaskom na kuhanju na otvorenoj vatri i korištenju vrhunskih lokalnih namirnica.

Fogo by Bekal osmišljen je kao dnevno i večernje mjesto okupljanja na obali mora, s opuštenim ugođajem i prepoznatljivim kulinarskim potpisom. Tijekom dana restoran nudi reinterpretirane klasike poput pizze, tjestenina i jela s roštilja, ali s istarskim twistom – pripremljene s vrhunskim lokalnim sastojcima kao što su meso boškarina, tartufi i razne namirnice lokalnih OPG-ova. Sa zalaskom sunca, naglasak se premješta na otvorenu vatru – večernji je jelovnik inspiriran vatrom i roštiljem, te donosi jela koja spajaju jedinstvenu strukturu i izražene okuse.

Koncept se nadovezuje na uspjeh zagrebačkog restorana Bekal, poznatog po autorskom pristupu suvremenoj kuhinji, sezonskim degustacijskim jelovnicima i okusima koji se dugo pamte. Chefovi Turković i Šakota svoju strast prema plamenu i autentičnim sastojcima sada prenose u mediteransko okruženje.


OZNAKE: